Objednávky odosielame vždy v stredu večer, ďakujeme za každú jednu. 🎁✨

16 tipov na originálny svadobný dar (žiadne blbosti)

 

Keď som sa vydávala, ostala som v miernom šoku zo svadobných darov, ktoré sme dostali.

Po prvé - neviem, či som niekedy videla toľko vecí na jednom mieste. 😂

Po druhé - uvedomila som si, že vybrať vhodný svadobný dar nie je vôbec ľahké. Klobúk dolu pred tými, ktorým sa to podarilo!

Svadobná sezóna je v plnom prúde. Pripravila som pre vás preto 16 darčekových tipov pre mladomanželov, ktoré nezruinujú vašu peňaženku a vašich drahých na 100% potešia.

Vybrala som samozrejme aj také, ktoré spĺňajú niektoré z týchto podmienok: lokálne, ekologické alebo ručne vyrobené. Pritrafil sa mi tu aj taký, ktorý tieto parametre úplne nespĺňal, ale získal si ma a chcem ho s vami zdieľať.

A ešte než začneme, chcem sa vysporiadať s jednou námietkou: Áno, najlepšie je darovať mladomanželom peniaze a blá blá blá. Aj ja som to dosť ocenila. Ale cením si aj každý jeden darček, ktorý je premyslený a s láskou darovaný a navyše mi pripomína konkrétnu osobu.

Preto by som vás chcela inšpirovať vymyslieť niečo, čo bude zapadať do ich príbehu a možno príbehu s vami. Môže to byť niečo hmotné alebo aj nehmotné spojené so zážitkom.

A peniaze k tomu môžete, samozrejme, pribaliť tiež. 😉

Poďme teda na to:

 

Nedatovaný kalendár pre páry Karouch

Dnes večer. Tak sa volá aj náš nový nedatovaný plánovač pre partnerov, ktorý vám pomôže prežiť váš vzťah naplno. Aby ste nemuseli nechať rozhodovať “život”, pandémiu či lenivosť.

Vďaka tomu, že je nedatovaný je aj ideálnym svadobným darom. Mladomanželia si tak do neho môžu začať zapisovať kedykoľvek v roku. Obsahuje priestor na 12 mesiacov a kartičku s návodom na použitie.

Zakúpiť si ho môžete tu:

https://www.karouch.sk/products/dnes-vecer

 

Stieracie mapy

Originálny a pekný dar rovnako pre oboch. Ja som tieto mapy objavila na jednom dizajnovom trhu, na ktorom som predávala. Ak sú vaši priatelia cestovatelia, určite ich to poteší. Mapy sú rôzne od Slovenska, cez európu až po svet. Mapa je potiahnutá špeciálnym náterom ako pri stieracích losoch. Takže vy stierate krajinu, ktorú ste navštívili a po čase pekne vidíte aký kus cesty ste spolu prešli.

 

Kotydž

Top romantické miesto. Boli sme vyskúšali, urobili si milión fotiek a odporúčame všetkými desiatimi. Ešte k tomu sa táto chatka nachádza v Banskej Štiavnici, čo na zážitku určite iba pridáva. Takýchto krásnych chatiek je inak na Slovensku aj v Čechách viac. Oplatí sa pozrieť všetky, porovnať ceny a zhodnotiť, čo by vašim milým bolo najviac blízke. Ja vám zdieľam konkrétne túto, nakoľko sme zatiaľ len tu mali tú česť. 🙂

https://kotydz.sk/

 

Kategória poukážka

Alza, Ikea alebo kredit na letenky z Ryanair

Nie je o čom! Veľmi praktické a aspoň trochu aj konkrétne. Nepoznám asi nikoho, kto by niečo také nevyužil.

https://www.alza.sk/poukazy-art1910.htm

https://www.ikea.com/sk/sk/customer-service/darcekova-karta-ikea-pub2557eb60

 

Hatussa sviečky

 

Sviečky

Veľmi dobrá darčeková kategória, my ich vždy veľmi oceňujeme. Kvalitná sviečka, môže byť pekným doplnkovým darom k obálke s peniazmi.

Páčia sa mi veľmi Hatussa sviečky. Je to slovenská výroba, ktorá krásne dizajnuje a aj recykluje.

Alebo Hrněnky - tie vyrába škovná Janka v Čechách, tak že dáva nový život zabudnutému starému porcelánu, ktorý zbiera kade tade.

Inak výrobcov sviečok je na Slovensku že vééééľa. Nebudem tu písať celý zoznam, ale stačí mrknúť napr. na sashe.sk a nájdete ich tam hneď niekoľko krásnych a ešte krajších... 🙂

 

Gravírované ceruzky od Limeart

Čo by ste povedali na ceruzky s menami snúbencov alebo dátumom svadby?

Majú tam síce minimálny odber 20 kusov, ale viem si to aj tak predstaviť ako darček, možno k tomu pripnúť vtipný text ako napr: "Aby bolo na celý život dostatok." a pod. 😄 Ja by som 20 ceruziek určite využila, medzi tým 10 stratila a instantne by som sa dojala, keby mi dal niekto niečo také vyrobiť a tak ďalej 🙂

https://www.sashe.sk/limeart/detail/gravirovane-ceruzky-1

Papeliér poďme randiť

Hra Randíčko od Papeliér

RANDÍČKO je hra pre všetky tvorivé a dobrodružné páry.
Obsahuje 30 nápadov ako zábavne a rozmanito prežiť spoločný čas. Neviete čo s načatým dňom? Vylosujte si nápad a pustite sa do toho! Na jednotlivých kartách nájdete 30 autorských ilustrácií z dielne Papeliéru od Lucky Šnajderovej.

https://www.sashe.sk/papelier/detail/randicko-prepredaj-predpokladane-odoslanie-19.12

 

Pozvanie na večeru

Od svojej kamarátky som dostala ako svadobný dar obálku kde bolo svadobné prianie a ktomu na papieri vytlačená pozvánka na večeru ku nej domov. Bol to taký milý voucher ktorý mal aj svoju splatnosť a na výber bolo z dvoch menu. Považujem to doteraz za jeden z najlepších darov, ktoré som dostala, nad ktorým si niekto dal námahu aby ho vymyslel a vlastnoručne ho trochu aj vytvoril.

 

Hlbina - kartová konverzačná hra

Hlbina je kartová hra, ktorá vám pomôže spomaliť, zamyslieť sa a reflektovať. Obsahuje otázky, podotázky a aktivity, ktoré podnecujú nielen k hlbším rozhovorom a zamysleniam s našimi blízkymi, ale aj k vytváraniu hodnotných návykov. 

https://hlbina.sk/sk/pages/hlbina

 

 

Personalizovaná ilustrácia od Kaiah Wessel studio

Ilustrácie od Kaji sledujem na instagrame už dlhšie. Robieva ich veľmi často podľa fotiek a príde mi to ako veľmi pekný nápad. Treba jej ale napísať s veľkým predstihom. Potom už len kúpiť pekný rámik a tiptop darček je na svete!

 

Pamätná kniha výročí

V tejto chvíli odporúčam konkurenciu, lebo u nás takýto produkt nevyrábame (zatiaľ) a myslím si, že je krásne si zaznamenávať takéto spomienky. Našla som ho na Etsy a posielajú ho z USA, takže treba si dať pozor na čas.

https://www.etsy.com/listing/561491208/wedding-anniversary-journal-eucalyptus?ref=shop_home_recs_1&crt=1

 Dosky na krájanie gentleman.artdesign

 

Personalizovaná doska na krájanie

Myslím si, že je to pekná spomienka na svadobný deň, aj na toho, od koho takýto dar bol. Našla som ich niekoľko na googli a pripínam vám tu link na jednu, ktorú som objavila na sashe:

https://www.sashe.sk/gentleman.artdesign/detail/drevene-denko-jelene

 

Fotoalbum

My sme jeden dostali ako svadobný dar. Úplne jednoduchý, potiahnutý béžovou látkou, taký ktorý bude pekný roky a vždy nám bude pripomínať osobu, ktorá nám ho dala.

Tento ručne šitý od Lucy Touch Art je prenádherný:

https://www.sashe.sk/Lucy-Art/detail/fotoalbumsvadobna-kniha-hosti-nas-svadobny-den 

 

Piknikový kôš

Videla som už ako svadobný dar aj piknikový kôš, ktorý bol naplnený dobrotami, ktoré majú mladomanželia radi. Ak by sa vám tento nápad páčil, siahnite určite po slovnskej výrobe od značky pik-nik majú ich krásne.

https://www.sashe.sk/pik-nik/detail/piknikovy-kos-tulipany

 

The Adventure Challange

Na tejto stránke nájdete niekoľko možností darčeka pre páry. Knihy, či karty s nápadmi na rande. Majú to naozaj krásne spracované a nápady sú skutočne kreatívne, žiadna nuda! My sme kupovali dve knižky a prišli aj veľmi rýchlo.

https://www.theadventurechallenge.com/

 

100 moments

Zas ďalšie prevedenie nápadov na rande v podobe stieracej mapy. Dizajn by ma potešil viac minimalistický, aby vedel zapadnúť ku každému, ale inak tiež fajn nápad, a tiež za pohodovú cenu.

https://100moments.sk/products/stieraci-plagat-partnerovi-partnerke