Objednávky odosielame vždy v stredu večer, ďakujeme za každú jednu. 🎁✨

Koľko sme vďaka vám vyzbierali na boj s klimatickou krízou

Ahojte Karoucháči. 👋🏻

Naše diáre aj všetky ďalšie produkty od začiatku vyrábame s láskou k prírode.

Dodržujeme najvyššie ekologické štandardy, neplytváme odpadom, so zvyškových materiálov tvoríme ďalšie plnohodnotné produkty.

Pred rokom sme si povedali, že chceme ešte viac.

Odštartovali sme preto spoluprácu s Nadáciou Integra. Chceli sme vrátiť prírode aspoň kúsok z toho, čo si z nej berieme. Uvedomujeme si, že téma ekológie je veľká a našimi  rozhodnutiami sami zem nespasíme. No rozhodli sme sa byť tým kúskom skladačky, ktorá pomôže zmierniť následky porušeného sveta.



Len pre pripomenutie: Za každý Karouch diár či zápisník, ktorý si kúpite, putuje časť zo zisku na obnovu ekosystémov a prácu pre domácich v Keni a Etiópii.

"Projekt milión stromov pre Afriku je iniciatíva Nadácie Integra, ktorej cieľom je do roku 2021 vysadiť v Afrike (minimálne) jeden milión stromov a zmierniť tak následky porušenej planéty. Stromami chceme pomôcť najmä drobným farmárom ale zároveň výsadbou chceme zmierňovať klimatickú krízu, v ktorej sa nachádzame," vysvetlila v rozhovore manažérka projektu Ivana Čorbová.

Keď som na konci roka 2020 oznamovala nadácii, že sme vyzbierali za pol roka 500 eur, cítila som sa zvláštne a pýtala som sa sama seba: "Nie je to málo? Nemala som sa viac snažiť? Má to vôbec zmysel? Nemáme pomáhať inde?"

Teraz mi to konečne došlo: Áno, sú ľudia, ktorí potrebujú pomoc viac ako sadenie stromov a vždy sa dá niečo urobiť ešte lepšie v očiach iných ľudí. A kiež by sme mali dokonalú šablónu na naše rozhodnutia, ktorá by nám nedala šancu pochybovať a ktorá by nám ukázala vždy tú najsamlepšiu cestu z tých milión možností, ktoré v tejto dobe máme.

Lenže vždy má zmysel konať dobro a každý je povolaný k inej službe.

Aj keď je firma Karouch malá značka a nezarába milióny, stále ma dokáže uživiť s pocitom, že mám dostatok. Vybrala som si tento projekt, kde venujem časť svojich ziskov, pretože tu vnímam spojenie s Karouchom. Spojenie papiera, ktorý používam a môjho srdca, ktoré do tohto celého vkladám.

"Výsadba stromov pomáha zmierniť následky porušenej planéty. Stromy umožnia Zemi lepšie sa zregenerovať a absorbovať nadbytočné emisie uhlíka. Pre ich pestovateľov zabezpečujú stromy udržateľný zdroj obživy a dôstojné pracovné i životné podmienky."

A tu je krátky report aj pre vás, čo sa nám spolu podarilo:

  • Do roku 2020 sa nám podarilo vyzbierať 500 eur.

  • Za rok spolupráce od júla 2020 do júla 2021 sme vyzbierali 750 eur.

  • Za túto čiastku dokáže Nadácia Integra vysadiť minimálne 150 stromov.


Každý z týchto užitkových orechových stromoch navyše dokáže radikálne zvýšiť príjem miestnym rodinám, ktoré nebudú trpieť hladom, budú môcť poslať deti do škôl a žiť bezpečnejší a pokojnejší život.

Veľmi vám ďakujem za každý jeden nákup, ktorým ste tomuto dobru pomohli a pomáhate.

Ako mi aj napísala Ivana, koordinátorka projektu - je to absolútne úžasné!

Ďakujem vám a teším sa z toho, čo všetko ešte spoločne dokážeme.